Урок практикум "Вареники Фест"

2018-11-23

В українській народній кухні вареники завжди посідали своє почесне місце. Адже протягом століть були стравою-оберегом для української родини. А берегинею завжди вважали і називали жінку. Тому процес замішування тіста був символом процесу творення всесвіту, його структури, де саме жінка цей всесвіт творила, як мати та прародителька.

Вареники виступали формою родинного спілкування і магії захисту: готувати страву збиралися жінки і дівчата, які разом замішували тісто, разом ліпили вареники, їх разом їли, і все це у супроводі жартів та пісень.

/Files/images/1_trud/IMG_20181123_142823.jpg/Files/images/1_trud/IMG_20181123_122300.jpg

/Files/images/1_trud/IMG_20181123_140621.jpg

Розмаїття начинок для вареників багато століть зберігає за цією стравою неповторність смаку: сир (бринза), варена чи смажена капуста, картопля, гриби, терта квасоля, калина, пшоняна каша, гречана каша із сиром, чорниці, черешні, вишні, товчені груші, товчені сухофрукти, мак, борошно на шкварках і ще багато інших.

Ось і нам захотілось закотити вище рукави і розпочати приготування цієї важливої страви-оберегу.

/Files/images/1_trud/IMG_20181123_140533.jpg/Files/images/1_trud/IMG_20181123_143121.jpg

/Files/images/1_trud/IMG_20181123_121522.jpg/Files/images/1_trud/IMG_20181123_121551.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 123

Коментарi